Ulogujte se

Održan memorijal "Svjetlana Ceca Komlenović"

Екипа соколачког Планинарског друштва /ПД/ "Гласинац" освојила је прво мјесто у женској конкуренцији, а екипа ПД "Романија" са Пала у мушкој конкуренцији на седмом меморијалу "Свјетлана Цеца Комленовић", одржаном на Равној Романији.


На такмичењу које се одржава у знак сјећања на Свјетлану Комленовић са Сокоца - трагично преминулу планинарку и успјешног члана екипе у планинарској оријентацији, учествовало је седам екипа из Републике Српске.

Главни организатор такмичења, одржаног јуче, Жељко Делић рекао је Срни да је друго мјесто у женској конкуренцији припало екипи "Романије" са Пале, а треће екипи Планинарско-спортског друштва "Столац" из Вишеграда.

У мушкој конкуренцији друго мјесто припало је екипи "Стoлац" из Вишеграда, а треће ПД "Сјемећ" из Рогатице.

Делић каже да је за госте планинаре из Зрењанина и све друге учеснике јучерашњег дијела планинарске манифестације организован излет на врх Црвене стијене /1.423 метра надморске висине/ на Романији.

Вођа излета Мирослав Дивчић из ПД "Гласинац" упознао је присутне са природним љепотама и предностима планинарења.

"Са Црвених стијена и локације Видиковац виде се врхови Коњух планине, Нишићка висораван, планина Озрен, која у себи крије Скакавац, највиши и најљепши водопад у Сарајевско-романијској регији, олимпијске планине Јахорину и Бјелашницу са ски-стазама, врхови Требевића, Трескавице, те највише коте Романије, Орлова, Црна и Дјевојачка стијена", навео је Дивчић.

Око 60 учесника, другог дана манифестације, имало је прилику да посјети изложбу ликовних радова Милице Мирић, младог члана ПД "Гласинац" организовану у порти Манастира Светог Георгија на Равној Романији.

Дводневна планинарска манифестација организована је као дио пројекта "Повратак природи - врховима Романије", који се реализује у оквиру Регионалног програма локалне демократије на западном Балкану /РеЛОаД/, који финансира ЕУ, а спроводи УНДП.

ПД "Гласинац" организовао је у суботу, 13. октобра, првог дана манифестације планинарски поход на највиши врх Романије Велики Лупоглав /1.652 метра надморске висине/, у којем је учествовало око 30 планинара, међу којима и 16 љубитеља планинских љепота из Зрењанина.

Планинарско друштво "Гласинац", основано 2009. године, дјелује у оквиру Планинарског савеза Републике Српске и има више од 100 чланова.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).