Ulogujte se

Potpisana Platforma za zaštitu životne sredine

Predstavnici pokreta „Zora-zeleni održivi razvoj“ i Pokreta za naš grad Pale potpisali su danas Platformu za očuvanje životne sredine u Palama.Cilj Platforme jeste okupljanje svih subjekata kojima je osnovni interes očuvanje zdrave sredine u lokalnoj zajednici .

Pale promovišu mladost,turizam i proizvodnju zdrave hrane,dok s druge strane imaju zagađene rijeke i izvorišta pitke vode,neriješen sistem otpadnih voda, problem sa divljim deponijama i zagađenim vazduhom u zimskim mjesecima.Krajnje je vrijeme,smatraju potpisnici Platforme, da se konačno počnu rješavati problemi koji se godinama gomilaju ,u čemu treba da zajednički učestvuju predstavnici vlasti,nevladina udruženja i građani,rekao je predsjednik partija-pokreta “Zora-zeleni održivi razvoj“ Nikola Lazarević.

Predsjednik Pokreta za naš grad Pale Radosav Živković smatra da se sredstva od vodnih naknada u opštinama troše se nenamjenski,da bi se zakrpile rupe u budžetu,a s tom praksom treba da se prestane. Potpisnici Platforme za očuvanje životne sredine pozvali su predstavnike svih političkih partija i udružanja da se priključe inicijativi za zaštitu životne sredine,jer ovdje,kako ističu,zajednički interes za zaštitu prirodnih resursa i čistu okolinu treba da bude ispred stranačkih.

Partija “Zora-zeleni održivi razvoj“ uputila je Vladi RS inicijativu za formiranje Štaba za uređenje RS čiji bi osnovni zadatak bio da obezbijedi zakonsku regulativu i organizuje aktivnosti na čišćenju i zaštiti životne sredine u svom opštinama u Srpskoj.Odgovor nadležnih još čekaju.

Poslednja izmjenačetvrtak, 23 April 2015 15:58

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).