Ulogujte se

Prihvaćen grant od 310.815 evra

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Sokolac donesena je odluka o prihvatanju grant sredstva Evropske komisije za sufinansiranje projekta pod nazivom Snabdijevanje vodom i kanalizacija u ovoj opštini u iznosu 310.815 evra.


U okviru ovoga projekta biće finansirani pripadajući radovi na podprojektima "komponente dva" vodovodna mreže i podprojekti "komponente dva" kanalizaciona mreža.

Grant sredstva će biti realizovana posredstvom Evropske investicione banke.

Skupština opštine je prihvatila program korištenja novčanih sredstava naplaćenih po osnovu zakupnine zemljišta i naknada za promjenu namjene poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe, a visina sredstava za ovu godinu iznosiće 8.000 KM.

Sredstva su namijenjena za popravku i poboljšanje plodnosti zemljišta, za provođenje postupka komasacije, za osposobljavanje i uređenje poljoprivrenog zemljišta koje je degradirano i drugo.

Odbornici su donijeli odluku o izmjeni i dopuni dijela regulacionog plana "Bare", čija je ukupna površina oko 2,52 hektara, što je osnova za promjenu oblika i površine postojećih parcela gradskog građevinskog zemljišta.

Opštinski parlament je donio odluku o prodaji građevinske parcele posredstvom licitacije u Bjelosavljevićima kod Sokoca, površine 14.192 metra kvadratna, a prodajna cijena iznosi tri KM po metru kvadratnom.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).