Ulogujte se

Nepoznati počinioci oštetili opremu RTRS-a na predajniku Trebević

Nepoznati počionici već drugi put su oštetili opremu RTRS-a na predajniku Trebević. Danas je uništen predajnik za Dži-Pi-Es, i ispisana uvredljiva poruka ”Četnici, marš iz Bosne”. Osim štete na opremi RTRS-a, razbijena su i stakla na objektu jednog internet provajdera. Obaviješten je MUP Republike Srpske, a ukupna šteta na opremi procjenjuje se na 22.000 maraka, potvrdio je šef tima za digitalizaciju u BiH Zdravko Šavija.

Portparolka CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić rekla je da je "policijskoj stanici Pale danas u 17.00 časova prijavljeno da je na jednom od objekata koji se nalazi na Trebeviću, blizu glavnog releja, ispisan grafit `Četnici, marš iz Bosne` i iscrtani polumjesec i zvijezda, te polomljene antente, dok su na drugom objektu polomljena stakla".

Ona je istakla da su policijski službenici izašli na lice mjesta, konstatovali stanje i izvršili uviđaj, a o događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Po ovlaštenju okružnog tužioca, policija preduzima mjere i radnje na identifikaciji izvršilaca ovog krivičnog djela.

"Djelo je kvalifikovano kao izazivanje nacionalne, vjerske, rasne mržnje i netrpeljivosti, te kao krivično djelo oštećenje tuđe stvari", dodala je Tešićeva.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).