Ulogujte se

Uručena odlikovanja članovima porodica poginulih boraca

Četrdeset porodica poginulih boraca sa područija Sarajevsko -romanijske regije primili su odlikovanja "Medalje zasluge za narod". Posthumno ih je odlikovao predsjednik Srpske Milorad Dodik povodom Vidovdana Krsne slave Vojske Republike Srpske, a na inicijativu Boračke organizacije Republike Srpkse.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić izrazio je nadu da će i iduće godine biti uručeno nekolio stotina odlikovanja porodicama poginulih boraca, jer se kroz taj vid društvenog priznanja pokazuje da saborci koji su dali najvrednije za stvaranje Republike Srpske nisu zaboravljeni."Ne postoji drugi i pravedniji način da se primijeni nego hronologija stradanja. Ne bi bilo logično da se sada odlikuje neko ko je poginuo na kraju 1995. godine, a da nije odlikovan neko ko je poginuo na početku sukoba. Kriterijum zbog vremena stradanja uzet je kao jedini, jer sada se vraćati i otvarati neke stare rane bilo bi kontraprodukivno", rekao je Savčić.Dejan Štaka, koji je primio odlikovanje u ime svog oca Strahinje Štake -pripadnika Ilidžanske brigade, zahvalio je Boračkoj organizaciji Republike Srpske i Boračkoj organizaciji "Ilidžanski borac", ističući da se dodjelom odlikovanja djelimično ispravila nepravda prema svim borcima Vojske Republike Srpske koji su svoje živote ugradili u njene temelje.

Milosava Božović, koja je danas primila orden za svog poginulog supruga Sretu koji je poginuo 1992. godine u Kasindolskoj ulici, istakala je da je za nju danas vrlo emotivan trenutak i da želi da zahvali svima koji su se nakon 24 godine sjetili svih koji su dali najvrednije za Republiku Srpsku. Na današnjoj ceremeniji odlikovanja su uručena porodicama Mlađena Bratića, Relje Rosuljaša, Jove Košarca, Slaviše Savića, Mitra Rajčevića, Todora Kneževića, Miroslava Radovića, Milomira Veljovića, Neđe Golijanina, Dragana Meseldžije, Milenka Subotića, Marka Markovića sa Pala.Odlikovanja su uručena porodicama Jovana Jovanovića, Dragoje Rajića i Trifka Ostojića sa Sokoca, Milivoja Vukovića, Jove Delića, Sime Divčića, Ratka Antunovića, Jovana Andana, Drage Kusmuka, Ljubana Krsmanovića i Dragana Njegovanovića iz Rogatice, te Nikole Kosmajca sa područja Istočnog Starog Grada.Odlikovanja su primili i članovi porodica Srete Božovića, Miladina Gutovića, Zorana Drljana, Draga Lale, Žarka Mitrovića, Kamenka Pajdakovića, Milana Pajdakovića, Đoke Sladoje i Strahinje Štake sa područja Istočne Ilidže.

Predjednik BORS-a Savčić uručio je odlikovanja i članovima porodica Slaviše Boškovića, Gruje Ikića, Petra Jovovića, Nedeljka Kojića, Pere Pejčića, Rajka Savića i Petra Tuševljaka, poginulih boraca sa područja Istočnog Novog Sarajeva.Za porodice poginulih boraca ovo je dokaz da njihovi najmiliji nisu zaboravljeni jer su svoje živote ugradili u temelje Srpske.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).