Ulogujte se

Jevtić: Krađe srpske imovine moraju prestati

Ministar za zajednice i povratak u privremenoj Vladi /samoproglašenog/ Kosova Dalibor Jevtić upozorio je da učestale krađe imovine u srpskim selima "u potpunosti zaustavljaju povratak raseljenih"."Krađa imovine u srpskim selima dodatno opterećuje povratak jer se vrši pritisak na preostale Srbe da se isele iz sredina gde se ovakvi incidenti dešavaju", naveo je Jevtić u saopštenju.

Burno u Saboru, opozicija traži ostavku Plenkovića

Sjednica hrvatskog Sabora počela je danas burno, nakon skandala s mejlovima i ostavke potpredsjednice Vlade i ministarke privrede, Martine Dalić zbog Leks Agrokora, a lider najuticajnije opozicione SDP, Davor Bernardić se prvi javio za riječ ocijenivši da je ovo vanredno stanje i da zato treba raspustiti Sabor.

Kosovo sve bliže formiranju vojske?

Osam dana nakon isteka roka kosovsko ministarstvo bezbjednosnih snaga je vladi poslalo Nacrt zakona o trasformaciji tih snaga u vojsku, nakon čega će taj dokument u formi prijedloga biti dostavljen parlamentu

Goldštajn: Ne može biti komemoracije za ustaške koljače

Hrvatski istoričar Ivo Goldštajn ističe da se napokon mora reći da u Blajburgu ima nevinih ljudi koji su ubijeni, ali da ima i ustaških zločinaca - on je upozorio hrvatske desničare da prestanu da izmišljaju partizanske zločine u Јasenovcu nakon 1945. godine.

Vučić počinje dvodnevnu posjetu Moskvi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić počinje danas dvodnevnu posjeti Moskvi, tokom koje će se sastati sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom i prisustvovati Vojnoj paradi, saopšteno je iz Pres-centra predsjednika Srbije.

U Srbiji na snazi narandžasti meteoalarm

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je narandžasti meteoalarm za područje Bačke, Srema, zapadne i jugozapadne Srbije, zbog vremenskih nepogoda praćenih pljuskovima sa grmljavinom, jakim vjetrom i gradom. Za ostatak Srbije na snazi je žuti meteoalarm.

Prve optužnice Specijalnog suda do jeseni?

Prve optužnice Specijalnog suda za zločine pripadnika tzv. OVK trebalo bi da budu podignute do jeseni ove godine, očekuje prištinski advokat Arianit Koci.Koci, jedan od 40 akreditovanih advokata Specijalnog suda, rekao je da su u Sudu počeli da rade na obezbjeđivanju naselja u Hagu i na pripremi svojih timova, prenosi Radio-televizija Srbije.

Subscribe to this RSS feed