Ulogujte se

Stefanović: Opasnost po region povratak džihadista, pa i žena

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je tokom razgovora sa američkim zvaničnicima ocijenjeno da povratak boraca terorističke organizacije "Islamska država" u zemlje regiona predstavlja opasnost, te istakao da ne bi potcijenio ni žene koje se vraćaju.

Vulin: Tači je lažov i zločinac

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da će svijet jednom morati da prizna da je šiptarskim teroristima dao vlast, te upitao kada će neko od kosovskih Albanaca odgovarati za zločine nad Srbima.

- Kada će neko od Šiptara odgovarati za etničko čišćenje? - upitao je Vulin u saopštenju, povodom izjave predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija da za 20 godina niko iz Srbije nije osuđen za "masakre na Kosovu".

Vulin je podsjetio na ubistvo dvogodišnjeg Danila Cokića u krilu trudne majke, kao i djece u Goraždevcu, strijeljanje žetelaca u Starom Grackom, te na ubijene Srbe na Radonjićkom jezeru.

- Zašto nisu osuđena braća Mazreku za silovanje i ubistvo dvanaestogodišnje djevojčice u selu Klečka? - upitao je Vulin.

On je podsjetio i da niko nije osuđen za masovne grobnice kod Volujka, za ubistvo Šiptara svjedoka u procesu protiv Ramuša Haradinaja, kao ni za ubistva i trgovinu organima otetih Srba i za ubijanje, paljenje i protjerivanje u martovskom pogromu nad srpskim narodom 2004. godine.

Vulin je podsjetio da Albanaca, prema popisu stanovništva, na Kosovu i Metohiji sada ima više nego prije rata, dok je Srba manje za 250.000, a Goranaca za 20.000.

- Tači je lažov, ali i zločinac. Svijet će jednom morati da prizna da je šiptarskim teroristima dao vlast i slobodu. Nadam se da će priznanje greške doći prije nego što "velika Albanija" zapali Balkan - istakao je Vulin.

Vulin: Priština mora biti zaustavljena u svom ludilu

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je rekao, povodom najave iz Prištine da će izgraditi "muzej genocida na Kosovu", da će Albanci uraditi sve da spriječe dijalog i uplaše Srbe, te istakao da moraju biti zaustavljeni u svom ludilu.

Hrvatska: Vodostaji rijeka u porastu

U većem dijelu Hrvatske vodostaji rijeka su u porastu sa tendencijom daljeg rasta, posebno na slivu Save, Une i Kupe, saopšteno je iz preduzeća "Hrvatske vode".

"Sporno učešće Prištine u NATO vježbi u Hrvatskoj"

Srbija nema ništa protiv najavljene NATO vježbe u Hrvatskoj, ali smatra da pozivanje lažne paravojske samoproglašenog Kosova da u tome učestvuje nije dobro i govori o lošoj namjeri, rekao je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Građani nisu optimisti po pitanju rješavanja kosovskog problema

Građani Srbije nisu optimisti kada je riječ o rješenju kosovskog problema, ne očekuju da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potpiše priznanje samoproglašenog Kosova, a većina smatra da taj problem neće biti riješen uskoro, rezultati su ankete koju je agencija za ispitivanje javnog mnjenja "Faktor plus" uradila u saradnji sa beogradskim dnevnikom "Blic".

Subscribe to this RSS feed