Ulogujte se

Vladika Teodosije služio parastos srpskim žeteocima

 Njegovo preosveštenstvo episkop raško-prizrenski Teodosije služio je jutros u Starom Gracku kod Lipljana pomen za 14 Srba žetelaca koje su na današnji dan prije 20 godina, dok su na njivi želi pšenicu, ubili i masakrirali pripadnici terorističke OVK.

Ko lobira za braću Bitići?

Predsjednik Odbora za KiM Milovan Drecun izjavio da je usvajanje Rezolucije o braći Bitići, rezultat snažnog lobiranja porodice Bitići.

Nikad više Hrvata u Njemačkoj

Broj stanovnika Njemačke prošle godine je na osnovu useljavanja porastao za više od 400.000, a sa 29.000 neto useljenih stanovnika državljani Hrvatske se nalaze na drugom mjestu iza Rumunije, kada je u pitanju useljavanje iz zemalja EU, saopštila je Savezna kancelarija za statistiku u Vizbadenu.

Vučić: Dok sam živ zalagaću se za kompromis sa Prištinom

Potrebno je vrijeme da se o nekim stvarima opet govori, mislim da će nastavak razgovora o Kosovu sa velikim silama biti u septembru, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na Kalemegdanu. Aleksandar Vučić je, u izjavi novinarima na Kalemegdanu nakon razgovora sa studentima Kancelarije za mlade, rekao da će se dok je živ zalagati za kompromis kada je riječ o Kosovu i Metohiji.

Makron stiže u dvodnevnu posjetu Srbiji

Francuski predsjednik Emanuel Makron doputovaće danas u poslijepodnevnim satima u Beograd, a glavna tema razgovora sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem biće evropske integracije. Makron će sa svojom delegacijom sletjeti na aerodrom Nikola Tesla nešto poslije 15 časova, uz pratnju aviona Vojske Srbije. Na aerodromu će otkriti ploču koja treba da označi početak procesa modernizacije od kada je aerodrome preuzela francuska kompanija "Vinci".Potom će biti organizovan doček uz najviše vojne počasti.Nakon obilaska izložbe Arhiva Srbije o odnosima dvije države u periodu od 1804. do 1918. godine, biće upriličen tet-a-tet sastanak francuskog i srpskog predsjednika.

Subscribe to this RSS feed