Ulogujte se

Ubijen Oliver Ivanović!

Nepoznati napadači jutros su u Kosovskoj Mitrovici teško ranili Olivera Ivanovića nakon čega je ubrzo podlegao povredama, potvrdio je njegov advokat Nebojša Vlajić.Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je u pucnjavi koja se jutros oko 8.15 časova dogodila u Kosovskoj Mitrovici, piše "Kurir". Na njega je pucao nepoznati muškarac iz pištolja.

Vučić: Srbija će pronaći ubice Olivera Ivanovića!

Izražavajući saučešće porodici Ivanović i Srbima na Kosmetu u svoje ime, kao i u ime države Srbije, Vučić je istakao da je ubistvo Olivera Ivanovića za Srbiju teroristički akt.Govoreći nakon vanredne sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost koju je sazvao nakon ubistva Ivanovića, Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je dogovoreno formiranje bezbjednosnih organa Srbije čiji će zadatak biti da analiziraju sve informacije nadležnih organa u Prištini, EULEKS-a i UNMIK-a, kao i da učestvuju u istrazi kako bi se otkrili nalogodavci i izvršioci ovog terorističkog akta, bez obzira na to o kome se radi.

Vučić: Dodik na dobar način štiti Srpsku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS da nije prisustvovao proslavi Dana Republike Srpske 9. januara u Banjaluci, jer je trebalo da ide u Njujork zbog ranije zakazanih sastanaka sa međunarodnim predstavnicima u vezi sa Kosovom i Metohijom. Poručuje da voli i podržava Srpsku, ali poštuje i teritorijalni integritet BiH.

Crnogorci otimaju Ostrog od SPC

Grupa građana Crne Gore, većinom pristalica kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, pokrenula je inicijativu za ukidanje vlasništva Srpske pravoslavne crkve "nad crnogorskim manastirima i crkvama".

Zadar: Srušio temelj kuće srpskih povratnika

Opštinsko državno tužilaštvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv pedesetsedmogogodišnjeg Dragana Č. iz tog grada zbog sumnje da je srušio temelj kuće u mjestu Crno, koju je Centralna kancelarija za obnovu i stambeno zbrinjavanje Hrvatske gradila za srpske povratnike.

Hrvatska smanjuje PDV

Ministar finansija Hrvatske Zdravko Marić rekao je da je, u okviru poreske reforme, u narednoj godini moguće smanjenje stope poreza na dodatu vrijednost radi daljeg rasterećenja preduzetnika i građana.

U Beču promocija proizvoda Crne Gore i Srbije

Na Međunarodnom sajmu turizma "Ferien 2018", koji se održava u Beču, biće predstavljen zajednički proizvod Crne Gore i Srbije za predstojeću sezonu, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Subscribe to this RSS feed