Ulogujte se

DF traži da se Njemačka uključi u rješavanje krize u Crnoj Gori

Lideri Demokratskog fronta pozvali su Njemačku da se aktivnije uključi u rješavanje političke krize u Crnoj Gori i, kako su saopštili, ohrabri one koji su za politički dijalog.

Lideri DF-a Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević razgovarali su danas sa ambasadorom Njemačke u Podgorici Hansom Ginterom Maternom.

Medojević je nakon sastanka izjavio da su ambasadoru iznijeli svoje stavove u vezi sa "teškom političkom krizom u Crnoj Gori" i upoznali ga o tome da postoje dva koncepta na političkoj sceni.

Prema njegovim riječima, jedan koncept je "nasilje koje od oktobra prošle godine sprovodi Milo Đukanović i njegovi poslušnici u institucijama sistema".

Medojević je naveo da Đukanović pokušava da uništi i zabrani DF i neistomišljenike i zemlju drži u permanentnom stanju krize, dok, sa druge strane, postoji model DF-a da se kriza koja je nastala riješi političkim sredstvima, te da na taj način, kako kažu, budu organizovani prvi fer i pošteni izbori.

- Pozvali smo Njemačku da se aktivnije uključi u rješavanje političke krize u Crnoj Gori. One koji su za politički dijalog treba ohrabriti, a one koji su za nasilje i sukobe, koji proglašavaju kompletnu opoziciju državnim neprijateljima i ne žele bilo kakav dijalog sa opozicijom, treba politički izolovati i onemogućiti da sprovode svoj pakleni plan - naveo je Medojević.

Prema njegovim riječima, dogovoren je nastavak komunikacije, "posebno o procesu u vezi sa lažnim državnim udarom". "Ambasadoru ćemo poslati sve dokaze koje je skupio naš advokatski tim o nezakonitim postupanjima glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića u dosadašnjem postupku", najavio je Medojević.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).