Ulogujte se

Vučić: Napravljen ozbiljan posao tokom sprovođenja aranžmana sa MMF-om

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i šef misije Međunarodnog monetarnog fonda Džejms Ruf ocijenili su da je Srbija napravila ozbiljan posao tokom sprovođenja aranžmana sa MMF-om.

Vučić, koji se sa delegacijom MMF-a sastao povodom osme, završne revizije tekućeg trogodišnjeg aranžmana sa Srbijom, izrazio je nadu da će MMF ostati u Srbiji, saopšteno je iz Službe predsjednika Srbije za odnose sa javnošću.

Predstavnici MMF-a su konstatovali da se nastavlja jak ekonomski napredak zemlje, bez obzira na privremeno usporavanje prouzrokovano sušom i smetnjama u proizvodnji električne energije.

"Predviđene ekonomske aktivnosti ostaju snažne, podržane jakim rastom izvoza, jačanjem potrošnje i ulaganjima. Uslovi tržišta rada nastavljaju da se poboljšavaju uz otvaranje novih radnih mjesta u privatnom sektoru i znatnim padom nezaposlenosti. Projektujemo realni rast BDP-a od dva odsto u ovoj i 3,5 procenata u narednoj godini", poručeno je iz MMF-a.

Tokom sastanka su dogovoreni i ključni parametri budžeta za 2018. godinu, a prioritet je da se očuvaju teško stečena fiskalna dostignuća, uz podršku inicijativama koje podstiču rast, kao što je uvećanje javnih investicija i smanjenje poreskih opterećenja na plate, za radnike sa niskim primanjima.

Tekući aranžman u vrijednosti od 1,2 milijarde evra ističe u februaru 2018. godine.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).