Ulogujte se

Generalu Dikiću, Đorđeviću, Dušiću i Maksiću produžen pritvor

Optuženima za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 16. oktobra prošle godine bivšem komandantu Žandarmerije Srbije Bratislavu Dikiću, te Srboljubu Đorđeviću, Milanu Dušiću i Draganu Maksiću produžen je pritvor.

Iz Višeg suda u Podgorici večeras je saopšteno da je njima pritvor produžen do daljeg, ali da će za dva mjeseca ponovo biti razmatran.

Za pokušaj terorističkog napada optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, državljani Srbije Miloš Јovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Bratislav Dikić i Srboljub Đorđević.

Optužena su i tri crnogorska državljanina - lideri opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i službeni vozač DF-a Mihailo Čađenović, dok se postupak protiv prevodioca ovog saveza Ananija Nikića vodi posebno.

Suđenje, koje je do sada imalo 20 ročišta, prekinuto je juče, a biće nastavljeno u srijedu, 15. novembra, ispitivanjem svjedoka saradnika Saše Sinđelića.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).