Ulogujte se

Čepurin: Istražni organi Srbije moraju učestvovati u istrazi ubistva Ivanovića

Posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji predstavlja hrabar čin, ocijenio je ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin, nakon današnjeg sastanka sa Vučićem u Beogradu.

Čepurin je izrazio saučešće povodom ubistva Olivera Ivanovića i naglasio da "Rusija odlučno osuđuje taj teroristički akt i zahtjeva adekvatnu istragu uz učešće predstavnika nadležnih srpskih organa u punom kapacitetu, kao i međunarodnih organizacija, u skladu sa Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija.

Ruski ambasador je istakao da je sada na Kosovu i Metohiji još vidljivije neispunjavanje odredbi Briselskog sporazuma o Zajednici srpskih opština od strane Prištine, kao i problem sa funkcionisanjem Suda za zločine OVK.

Predsjednik Vučić smatra da je njegova posjeta bila veoma značajna za ujedinjenje srpskog naroda i položaj Srba na Kosovu i Metohiji i naglasio da će uložiti mnogo truda da im se pomogne i olakša život.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su se saglasili da su predstojeća posjeta ministra Lavrova Beogradu i obilježavanje 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dvije zemlje prilika da se još jednom istakne značaj saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).