Ulogujte se

"Vijest da će biti objavljeni detalji istrage nije istinita"

Kancelarija glavnog kosovskog tužioca Šućrija Sulje negirala je da će na konferenciji za medije objaviti dosadašnje rezultate istrage ubistva Olivera Ivanovića.

Podsjećamo, RTS je u petak, pozivajući se na prištinske medije, prenio navodne riječi Sulje da će konferencija za medije biti održana u ponedjeljak, tj. danas.

Kako su naveli, "on je rekao da će biti objavljeni snimci sigurnosnih kamera, detalji o zapaljenom automobilu, kao i forenzički dokazi".

Međutim, Radio KiM sada prenosi demanti Suljine kancelarije, javlja Tanjug.

"Vijest da će konferencija za štampu biti održana u toku dana nije istinita", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će mediji o datumu održavanja konferencije biti obaviješteni putem zvanične mejl adrese državnog tužioca.

Lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Oliver Ivanović ubijen je u utorak ispred sjedišta stranke u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Ivanović je pogođen sa šest metaka, a policija je tokom istrage pronašla zapaljeni automobil "opel astra" koji su, navodno, koristili napadači.

Podsjećamo, Ivanović je nekoliko dana prije ubistva rekao za Srnu da se plaši mogućeg atentata, dok je u intervjuu za Vreme istakao da se u Kosovskoj Motrovici jak osjećaj ugroženosti i straha kod naroda, a da se ljudi "ne boje Albanaca, već Srba".

Ivanoviću su prošle godine zapalili privatni automobil, a 2005. godine pod njegov službeni automobil je bila podmetnuta bomba. Iz njegove stranke istupila su četiri člana zbog zastrašivanja, kako je tada objašnjeno, tokom kampanje za lokalne izbore održane na Kosovu pred kraj prošle godine.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).