Ulogujte se

"Јednom će valjda i pravde biti": Spomen ploča Ivanoviću

Predstavnici Građanske inicijative SDP otkrili su u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice spomen ploču na mjestu na kom je 16. januara ubijen Oliver Ivanović.

Na spomen ploči, postavljenoj ispred ulaza u prostorije GI SDP, uz sliku Olivera Ivanovića i datum ubistva, citirana je i jedna od njegovih izjava.

"Moram da izdržim jer ako pokleknem, priznaću im da su jači od svega u šta sam verovao. Ne može ovo do navek da traje, jednom će valjda i pravde biti. Nikada, ali nikada neću otići sa Kosova i Metohije", piše na spomen ploči.

Ivanovićev najstariji sin Nikola, rekao je novinarima da je sve o čemu je njegov otac govorio "napisano na ovoj tabli da nas podsjeća".

Pored predstavnika GI SDP, otkrivanju spomen ploče prisustvovali su i članovi porodice Olivera Ivanovića i brojni građani koji su potom položili cvijeće i upalili svijeće.

Sutra će u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju biti održan četrdesetodnevni parastos Oliveru Ivanoviću koji će služiti vladika raško-prizrenski i kosovskometohijski Teodosije.

Ivanović je ubijen 16. januara ispred sjedišta GI SDP, a počinioci još nisu pronađeni.

Dvojica policajaca uhapšena su zbog manipulacije dokazima sa mjesta ubistva, ali sud nije imao osnov da im odredi pritvor do 30 dana, pa su pušteni na slobodu.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).