Ulogujte se

Šešelj: Dokazaću da u Srebrenici nije bilo genocida

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da apsolutna laž da je u Srebrenici bilo genocida i da će to i dokazati.

"Јa spremam knjigu od tri toma u kojoj ću dokazati da nije bilo genocida u Srebrenici" , rekao je Šešelj novinarima ispred Specijalnog suda gdje je sa članovima SRS došao da prati suđenje osmorici policajaca Republike Srpske optuženih za ubistvo 1.200 muslimana u selu Kravice kod Srebrenice 1995.

Šešelj je rekao i da su navodi optužbe protiv policajaca apsolutna laž.

To su, kako kaže, optužbe koje su muslimanski pravosudni organi plasirali našim “pokvarenim tužiocima koji primaju zdravo za gotovo sve što dobiju iz Sarajeva“.

“Neće proći puno vremena a mi ćemo suditi i postupajućem tužiocu u ovom predmetu i bivšem tužiocu za ratne zločine Vladimiru Vukčeviću i svima koji su se ogriješili o srpski narod zastupajući lažne optužbe“, naveo je lider radikala.

On je novinarima rekao da je 13. jula 1995. grupa od 15 srpskih policajaca vodila - ne više od 300 muslimanskih zarobljenika, u poljoprivrednu zadrugu “Kravice“ i sa njima su normalno kontaktirali.

“Kada su stigli tamo, jedan musliman je zgrabio pušku srpskom policajcu Krsti Dragičeviću i ubio ga, a htio je da puca i u ostale ali mu je jedan policajac uhvatio cijev i uperio pušku uvis i cijeli šaržer je tako ispaljen“, naveo je Šešelj.

“Nakon toga je nastala nervoza - 300 zarobljenih nevezanih muslimana protiv 15 naoružanih policajaca. Oni su zapucali i tako je došlo do pogibije 300 muslimanskih zarobljenika“, rekao je Šešelj.

On je dodao da u Beogradu više neće moći da prolaze lažne optužnice koje zastupaju, kako kaže, potkupljeni tužioci, strani agenti i razne organizacije poput Žena u crnom i takozvane “Majke Srebrenice“.

Majke Stebrenice su, kako je rekao, ogromno bogatstvo stekle na krvi možda ubijenih sinova i muževa, a možda im je “lijepo da glume kako su žrtve da bi dobijale pare da optužuju srpski narod za genocid“.

Nakon izjave novinarima Šešelj je prisustvovao suđenju u postupku u kom optužnica tereti osmoricu pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske Nedeljka Milidragovića, Aleksu Golijanina, Milivoja Batinića, Aleksandra Dačevića, Boru Miletića, Јovana Petrovića, Dragomira Parovića i Vidosava Vasića.

Na teret im se stavlja krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu, zbog sumnje da su u hangaru "Kravice" kod Srebrenice 14. jula 1995. godine ubili 1.313 muslimana.

Njima je krajem 2016. godine počelo je suđenje zbog zločina nad civilima u selu Kravice kod Srebrenice 1995. godine, a u međuvremenu je bilo u zastoju skoro pet meseci zbog procesnih propusta u optužnici, koji su otklonjeni.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).