Ulogujte se

"Srpska delegacija upoznaće rukovodstvo Rusije s napadima na Srbe"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić je rekao da će srpska delegacija na Međunarodnom forumu u Moskvi upoznati rusko rukovodstvo sa napadima na Srbe na Kosovu i Metohiji.

On je rekao da na skupu "Razvoj parlamentarizma", koji je počeo juče u Moskvi, učestvuje više od 80 delegacija i da će srpska delegacija pokušati da razgovara sa što većim brojem njih o položaju Srba na Kosmetu i njihovoj bezbjednosti koja ovih dana fundamentalno ugrožena.

Đurić je izjavio za "Politiku" da Beograd ima stalni dijalog sa Moskvom, otvorenu liniju po pitanju Kosmeta, a od Rusa dobija istrajnu, prijateljsku i u diplomatskom pogledu snažnu i značajnu podršku o pitanju zaštite srpskih interesa.

"Upravo na ovom skupu imamo priliku da, uz rusko rukovodstvo, upoznamo i širu međunarodnu javnost s našim problemima, tako da je dijalog sa Rusijom neprekinut", rekao je Đurić.

On je podsjetio da nikada masovni učestali napadi na Srbe na Kosmetu nisu postojali, a da za tako nešto nije bilo ili političke podrške ili pozadine ili bar prećutne saglasnosti vođa političkog estabilišmenta Albanaca.

Đurić je dodao da odsustvo reakcija albanskog vođstva na masovne napade na Srbe na Kosmetu zapravo predstavlja prećutnu saglasnost i dodatni pritisak, vjerovatno motivisan činjenicom da srpski narod na Kosmetu odbija da prihvati trajno nametanje otuđenja ovog dijela srpske teritorije.

On je rekao da ćutanje dijela međunarodne zajednice, naročito onog koji ima odgovornost na Kosmetu, ne doprinosi osjećaju bezbjednosti Srba i predstavlja podršku onima koji sprovode nasilje nad Srbima.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).