Ulogujte se

Vučić: Hotijeva ideja o razmjeni teritorija apsurdna

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da nema govora o razmjeni teritorija na način kako to predlaže savjetnik predsjednika samoproglašenog Kosova Redžep Hoti, koji traži Rašku oblast i jug Srbije za sjever Kosmeta i ocijenio da je ta ideja apsurdna.

On je upozorio da kod dijela Albanaca postoji potreba za formiranjem takozvane "zelene transverzale", a na njenom putu je sjever Kosmeta - između južne Mitrovice, Vučitrna, Srbice, i s druge strane Ribarića, Novog Pazara i centralnog dijela Srbije, Raške.

"Zato im toliko smeta teritorija severnog Kosova", ukazao je Vučić novinarima u Predsjedništvu Srbije.

On je naglasio da ne može uvijek to da komentariše, jer bi, kako je rekao, neko mogao pogrešno da ga razumije.

"I kada govorim o njihovoj `gladi` za zauzimanjem severa Kosova uvek sam imao sve te argumente, i Gazivode i Valač, i za tu njihovu potrebu da održe tu liniju na kojoj su uvek insistirali i koju sada više nijedan političar ne može da sakrije, pa čak iako se više ne radi o albanskom pitanju. To je ono što smo videli, što znamo i što osećamo i to je nešto što se neće dogoditi", poručio je Vučić.

Upitan šta će se desiti ako Albanci "upadnu" na sjever Kosmeta, Vučić je podsjetio da je on to pitanje nedavno javno postavio, ali da nije dobio odgovor.

"Naše je da uradimo sve da sačuvamo mir, da obezbedimo stabilnost i garantujemo sigurnost našem narodu na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).