Ulogujte se

Vučić: Beograd traži rješenje koji neće srušiti obraz Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije traži rješenje koje neće srušiti obraz Srbiji i kojim će zaštititi svoje nacionalne i državne interese, te poručio da odgađanje rješenja, odnosno zamrznuti konflikt, nije dobro za budućnost Srbije.

Vučić je rekao da je Srbija što se tiče Kosova i Metohije u veoma teškoj situaciji, ali da ima još poneka figura na tabli.

"Ali, moguće je da se borimo i pokušamo da dobijemo remi iako je veoma teško", rekao je Vučić nakon prijema za mlade šahiste u zgradi Predsjedništva Srbije.

Komentarišući izjavu predsjednika Vlade samoproglašenog Kosova Ramuša Haradinaja da će, ukoliko dođe do podjele Kosmeta biti rata, Vučić je rekao da nije ni prvi ni posljednji put da Haradinaj tako govori i naglasio da se nada da nikada neće biti rata.

On je naglasio da Beograd ne može odustati od rješenja za Kosmet jer će se zemlja nalaziti u sve težoj situaciji, što će značiti odgađanje investicija i neizvjesnost u mnogo različitih oblasti.

"Mi pokušavamo da čuvamo mir, da zemlja ide naprijed i da tražimo rješenje koje neće srušiti obraz Srbiji, da zaštitimo svoje nacionalne interese. Neko mora da preuzme odgovornost", rekao je Vučić.

On je ponovio da nije optimista, ali da hoće i dalje da se bori za najbolje rješenje.

Komentarišući izjavu hrvatskog predsjednika Kolinde Grabar Kitarović da su "Hrvati i Albanci braća po oružju", Vučić je rekao da joj čestita na tome i poručio da Srbiji nisu potrebna braća, već prijatelji, a da ta izjava dovoljno govori o težini položaja Srbije i koliko drugi ne bi željeli njen brz napredak.

"Neka se bratime koliko hoće i kako hoće. Mi ćemo da guramo svoju ekonomiju napred, da gledamo da imamo civilizovane i racionalne odnose sa svima pored kojih živimo i to je naš cilj, a što se oružja tiče neki moraju da žive u prošlosti. Koliko je njih izginulo za Hrvatsku i obrnuto niti me zanima niti mislim da ikog u Srbiji treba da zanima. Ako mislite da li me plaši - ne", rekao je Vučić.

On je dodao da je na Srbiji da "gura svoj posao, da ima što više djece i ovih koji gledaju u budućnost i koji razumiju da je politika vještina dobijanja mogućeg", te naglasio da je u tom slučaju sasvim siguran da Srbija ima budućnost.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).