Ulogujte se

Vulin: Srpska nikada neće biti ostavljena

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je očuvanje Republike Srpske spoljnopolitički prioritet Srbije.

"Dok je Aleksandar Vučić predsjednik Srbije Republika Srpska nikada neće biti ostavljena. Čuvaćemo je", istakao je Vulin.

Vulin, koji je juče prisustvovao obilježavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci, rekao je da zabraniti Srbima da obilježavaju 9. januar u najmanju ruku znači zabraniti im da žive.

On je naglasio da Republika Srpska nije nastala zbog nečijeg hira ili političke želje, već potrebe srpskog naroda da opstane i da se više ne ponovi jasenovački genocid.

Povodom primjedbi Bošnjaka da ih vrijeđa što se Dan Republike Srpske obilježava na praznik Svetog Stefana, Vulin je upitao zašto religija jednog naroda vrijeđa nekog drugog.

"Nikada niste čuli Srbe da kažu da ih vređa to što su naše komšije Bošnjaci - muslimani. Zašto bi nas to vređalo? To je njihovo pravo. Postoji politika koja kaže - to što Srbi slave, to nas vređa. Pa, nemojte da vas vređa. Srbi postoje i slaviće svoje slave i svoje praznike", rekao je Vulin za "Pink".

On je dodao da je na obilježavanju Dana Republike u Banjaluci bio kao neko ko doživljava Srpsku kao svoj dom.

Vulin je zahvalio predstavniku hrvatskog naroda u BiH Draganu Čoviću što je bio na obilježavanju Dana Republike Srpske jer to, kako je naveo, govori da oni koji žive u BiH razumiju da je Srpska legitimna težnja srpskog naroda.

Odgovarajući na pitanje da li ima razloga za strah od destabilizacije Srpske i regiona zbog protesta u Banjaluci Vulin je rekao da nema i da su Srpsku stvorili Srbi, a ne strani ambasadori.

On je naglasio da jedino što može destabilizovati i Republiku Srpsku i Srbiju jesu unutrašnji sukobi i podjele.

"Problem je kada pokušavate da izazovete sukob unutar Republike Srpske i Srbije. Kada pretite nekakvim čistkama i sukobima, kao što se govori na ulicama Beograda i Banjaluke", napomenuo je Vulin.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).