Ulogujte se

Crna Gora: Proširena istraga u aferi "državni udar"

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore proširilo je istragu u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine i identifikovalo osam stranih državljana.

Kako prenosi portal CDM, strani državljani identifikovani su kao pripadnici kriminalne organizacije koji su nasilno pokušali da uđu u crnogorsku skupštinu.

Ovi strani državljani važe za bliske saradnike bivšeg operativca američke Centralne obavještajne agencije Džozefa Asada, koji je odbio da svjedoči u slučaju pokušaja terorizma, navodi CDM.

Iz Tužilaštva navode da je svih osam lica iz iste kriminalne organizacije, te da su učestvovali u događajima oktobra 2016. i da je u skladu sa prikupljenim dokazima donesena naredba o proširenju istrage protiv njih zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo terorizam u pokušaju izvršeno putem pomaganja.

Prema tim navodima, Asad je nekoliko puta od kraja ljeta do 16. oktobra 2016. dolazio u Crnu Goru i koordinirao ekipom stručnjaka koje je angažovao.

Optužbom su obuhvaćeni i srpski državljani Miloš Јovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević, navodi portal.

 

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).