Ulogujte se

Stefanović: Beograd ima indicija ko je ubio Olivera Ivanovića

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da Beograd bez obzira na ponašanje Prištine, koja je odbila bilo kakvu saradnju, ima određene indicije ko je ubica Olivera Ivanovića, kao i da se zna za "kretanje određenih lica na Kosovu i Metohiji i odlazak u jednu zapadnu zemlju".

"Pokušavamo sa tom zapadnom zemljom da dođemo do potvrde. Moramo da budemo ozbiljni, da sve ono do čega smo došli bude potkrepljeno dokazima", rekao je Stefanović za Televiziju "Prva".

On je naveo da je srpsko Tužilaštvo poslalo Prištini na hiljade dopisa, u kojima su tražili čaure sa lica mjesta.

"Tužilaštvo ili nije dobijalo odgovor ili su dobijali ono što nismo tražili. Tražili smo originalne čaure, a dobili klonirane čaure", pojasnio je Stefanović

On je istakao da u istrazi očigledno ne učestvuje ni EULEKS.

Stefanović je napomenuo da je potpredsednik Srpske liste Milan Radojičić dao iskaz i da postoje dokazi da se nije nalazio u tom trenutku na prostoru Kosova i Metohije.

"Nije nam stalo da štitimo bilo koga, ako je kriv za nešto treba da ide u zatvor 1.000 godina. Ali, ne može na silu, ako to odgovara Prištini, da svi sada moramo da guramo u tom pravcu. Јa nisam za to", pojasnio je on.

Upitan da li će Ivanovićeva supruga Milena dobiti policijsku zaštitu, Stefanović je rekao da se trenutno radi bezbjednosna procjena.

"Ponašanje jednog od lidera Saveza za Srbiju prema Mileni Ivanović je sramno", rekao je Stefanović

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).