Ulogujte se

Makedonija: 40 naoružanih ljudi sa oznakama OVK zauzelo policijsku stanicu

Četrdeset naoružanih i maskiranih osoba sa oznakama OVK zauzelo je tokom noći policijsku stanicu u makedonskom selu Gošince, u blizini sjeverne granice zemlje.Četiri policajca na dužnosti u pograničnoj karauli su pretučena, zarobljena, a zatim i puštena. Napad je izveden u 2.30 sati poslije ponoći, javlja B92.

Kako je objavljeno, napad se tretira kao teroristički akt, a izvela su ga najverovatnije lica sa Kosova. Svi policajci su sada na bezbjednom, dok su napadači otišli u nepoznatom pravcu.

Kako je rekao portparol makedonskog ministarstva unutrašnjih poslova Ivo Kotevski, napadači su bili dobro naoružani, nosili su uniforme i maske sa oznakama OVK i razgovarali su na albanskom jeziku, dok je sa policajcima "na lošem makedonskom" komunicirao jedan od njih.

- Mi smo OVK. Recite svima da vas ni (predsjednik najveće albanske stranke u zemlji DUI Ali) Ahmeti, ni (premijer Nikola) Gruevski ne mogu spasiti. Ne želimo Ohridski sporazum. Hoćemo svoju zemlju, neka niko ne dolazi, sve ćemo likvidirati", rekao je jedan od terorista.

Teroristi su razoružali, vezali i tukli četvoricu policajaca, a cijeli događaj su snimili i kamerom. Zatim su im dali ključeve od lisica i rekli da imaju pola sata da pobjegnu inače će ih ubiti.

Opština Lipkovo se nalazi na širem području sjevera Makedonije, a selo Gošice sa oko 500 stanovnika prema popisu iz 2002. godine ima 99 odsto albanskog stanovništva.

Portparol makedonskog MUP-a Ivo Kotevski potvrdio je danas da je u selu Gošince, opština Lipkovo, izvršen državni teroristički napad, kada je četrdeset maskiranih i naoružanih osoba sa oznakama OVK nekoliko sati zaposjelo karaulu u kojoj su bila dežurna četiri policajca.

Napad se, prema njegovim riječima, dogodio u dva sata i trideset minuta, a nakon upada naoružanih osoba policajci su razoružani, trojicu su vezali, udarali i sve to su snimali kamerom, prenio je makedonski Fokus.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).