Ulogujte se

Cilj - destabilizacija zemlje i zaustavljanje "Turskog toka"

Srpski sabor Zavetnici uputio je danas pismo podrške građanima Makedonije, u kojem ističu da se najiskrenije saosjećaju sa strašnom tragedijom koja ih je danas zadesila i stradanjem trojice i ranjavanjem 15 pripadnika policijskih snaga u Kumanovu.


"Ovakav scenario nije nepoznat srpskom narodu, ma gde on živeo, jer je više puta u poslednjih 25 godina korišćen protiv nas. Cilj je destabilizacija prilika u Makedoniji, prvenstveno iz razloga što je političko rukovodstvo promenilo u izvesnoj meri svoj spoljno-politički kurs i zbog prisustva vašeg predsednika na vojnoj paradi u Moskvi", ističe se u pismu podrške.

Srpski sabor Zavetnici navodi da "70 godina od sloma nacističke NJemačke i pobjede nad fašizmom, neki novi nacisti, malo drugačijih ideoloških pobuda, ali svakako intrumenti istih osovina moći, danas ponovo koriste svoja najprljavija oružja protiv slobodarskih naroda".

"Dok šalju teroriste na vas, u isto vreme preko medija koje kontrolišu puštaju informacije da je sama Vlada Makedonije organizovala teroristički napad, a sve u navodnom cilju održanja na vlasti! Cilj svih ovih dešavanja, počevši od režiranih protesta do ovog nanovijeg terorističkog akta, je zaustavljanje 'Turskog toka' u samom njegovom začetku i nedopuštanje da se iščupate iz kandži Amerike", naglašava se u pismu.

Pri tome koriste sve metode, ističu Zavetnici, od montiranih prisluškivanih razgovora Vlade Makedonije od američke Nacionalne agencije za bezbjednost /NSA/, koji su nastali zloupotrebom programa RAMPART-A, preko izazivanja narodnog nezadovoljstva kao u slučaju 5. oktobra u Srbiji, do najnovijih terorističkih napada.

"Sećajući se srpskog cara Dušana koji je krunisan u Skoplju, Kraljevića Marka iz Prilepa, Nemanjićkih svetinja i naših predaka koji su u Prvom balkanskom ratu oslobađali južne krajeve od Turske okupacije, mi vašu tragediju smatramo za svoju.

Za Srpski sabor Zavetnici mi pripadamo istom nacionalnom biću, zajedničkih korena, zajedničke istorije, tradicije, vere i kulture, zbog čega je danas i naša briga za opstanak naših teritorija zajednička i solidarna", poručili su Zavetnici u pismu podrške građanima Makedonije.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).