Ulogujte se

Vučić danas u posjeti Tirani

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u Tirani, što će biti prva posjeta srpskog premijera Albaniji u istoriji odnosa dvije zemlje. Vučić bi trebalo da u poslijepodnevnim časovima stigne u Tiranu, gdje će mu biti priređen svečani doček, kao i prijem u Palati "Brigada".Premijeri Srbije Vučić i Albanije Edi Rama imaće sastanak u četiri oka, nakon kojeg će uslijediti sastanak delegacija dvije vlade, a zatim će dvojica premijera održati zajedničku konferenciju za novinare.

Prema najavama, cilj posjete je unapređenje krhkih odnosa dvije zemlje, a očekuje se da će najvažnije teme razgovora biti infrastrukturni projekti - izgradnja autoputa od Niša do luke u Albaniji, kao i rekonstrukcija pruge preko Kosova i Metohije do Albanije.

Vučić će sutra učestvovati na prvom zasjedanju Bečkog ekonomskog foruma.

Savjetnik albanskog premijera Škeljzen Maljići rekao je da će Albanija učiniti sve da dvodnevna zvanična posjeta premijera Srbije prođe bezbjedno i bez incidenata.

Prema najavama medija, biće angažovan veliki broj policajaca i gardista, pripadnika službi bezbjednosti, kao i Državne direkcije za borbu protiv terorizma.

Kontrolu iz vazduha obavljaće vojni helikopteri, a za saobraćaj će biti blokirana trasa puta kojom će se kretati premijer Srbije i njegova pratnja.

Posjeta Vučića Albaniji dešava se nakon terorističkih napada u Makedoniji, kao i šest mjeseci poslije razmjene oštrih riječi dvojice premijera u vezi sa Kosovom i Metohijom prilikom Ramine posjete Beogradu.

Vučić je uoči svoje posjete Tirani, nedavno izjavio da je optimista i da ide u Tiranu da gradi dobre odnose, dok je Rama poručio da Albanija želi da poboljša saradnju sa Srbijom.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).