Ulogujte se

Veterani ne žele da izađu iz crkve

Demobilisani hrvatski borci poručili su da neće izaći iz crkve Svetog Marka u Zagrebu jer su im životi ugroženi, te naveli da policija ne dozvoljava da im bude dostavljena hrana i voda.
Predsjednik Udruženja hrvatskih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški rekao je novinarima pred crkvom da se veterani boje za svoju bezbjednost jer je policija već tri puta ulazila u hram."Mogu nas samo mrtve odnijeti odavde", rekao je Gologoški, te pozvao hrvatske zvaničnike na razgovore.

Iz hrvatske policije navode da svako može slobodno otići iz crkve, te da prema onima koji to učine neće biti primijenjene sankcije niti represija.

Hrvatski veterani proveli su noć u crkvi Svetog Marka u koju su ušli nakon intervencije policije tokom njihovog protesta na Markovom trgu. Protestu se sinoć priključila i grupa huligana, koji su vređali policiju i uzvikivali fašističku parolu "Za dom spremni".

Ispred ulaza u crkvu postavljena je metalna barijera koja sprečava ulaz ili izlaz, a na Markovom trgu nalazi se više od deset kombija sa policijom.

Povodom dešavanja na Markovom trgu, predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović pozvala je na dijalog radi rješavanja otvorenih pitanja.

Hrvatski veterani već mjesecima protestuju ispred resornog ministarstva, zahtijevajući ostavku ministra Predraga Matića.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).