Ulogujte se

Vučić i Mustafa 23.juna u Briselu

Dijalog Beograda i Prištine trebalo bi da bude nastavljen 23. juna u Briselu sastankom premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Vlade samoproglašenog Kosova Ise Mustafe.
Pozivajući se na neimenovani izvor, list "Danas" navodi da bi Vučić i Mustafa trebalo da razgovaraju i eventualno stave paraf na rješenja koja do tada budu dogovorili timovi za tehničke pregovore.Prema nezvaničnim saznanjima lista, Beograd i Priština su se sporazumjeli na tehničkom nivou o telekomunikacijama i energetici, a do sastanka 23. juna očekuje se i napredak u šatl-diplomatiji u vezi sa zajednicom srpskih opština.

U diplomatskim krugovima spekuliše se da je dogovoreno da samoproglašeno Kosovo dobije poseban međunarodni telefonski kod, a da za operatora mobilne telefonije kod nadležnih institucija u Prištini konkuriše "zajedničko preduzeće".

Iako je pitanje u vezi sa uklanjanjem Parka mira u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice prepušteno dogovoru kosovskih gradonačelnika sjevernog i južnog dijela grada, izvori lista tvrde da će se to pitanje rješavati prilikom otvaranja poglavlja u pregovorima Srbije sa EU.

"Danas" navodi da je uklanjanje Parka mira jedan od 11 njemačkih uslova za dalje evrointegracije Srbije.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).