Ulogujte se

Štrajkom glađu skrenuti pažnju na nepravdu

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović rekao je da se odlučio na štrajk glađu, jer očigledno nema drugog načina da skrene pažnju na nepravdu i ugrožavanje njegovih ljudskih prava, nakon što mu je ponovo produžen pritvor.
"Nisam samoubica, ali očigledno moram uvek najtežim putem", istakao je Ivanović u pismu javnosti u kojem podsjeća da je već 557 dana u pritvoru, a da je nastavak suđenja zakazan za 10. septembar.U pismu, koje je objavila "Politika", Ivanović kaže da je duboko razočaran odlukom sudije o produženju pritvora, a još više obrazloženjem koje samo potvrđuje da u njegovom slučaju postoji snažan politički uticaj na sudiju i sudsko vijeće.

"Od do sada saslušanih svedoka nijedan me ne povezuje sa krivičnim delima koja mi se stavljaju na teret. Apsolutno sam ispoštovao svaku odluku sudije", naveo je Ivanović, dodajući da suđenje i saslušanje svjedoka iz publike prate mnogi advokati, pravnici i sudije iz srpskog suda, pravni tim SDP i da imaju jasnu sliku, pa bi to trebalo biti jasno i Euleksu.

On je dodao da učestvuje aktivno u postupku, te da koriguje zvanične prevodioce, jer dobro govori engleski i albanski.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).