Ulogujte se

Vlada nastavlja da radi na oslobađanju otetog Hrvata

Hrvatska Vlada i Ministarstvo spoljnih poslova nastavljaju raditi na rješavanju slučaja hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka  koji je otet u Egiptu, ali, zbog osjetljivosti situacije, u ovom trenutku ne može da bude saopšteno više detalja.
Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić vratila se sinoć iz Egipta gdje je obavila niz razgovora u vezi sa ovim slučajem, između ostalih i sa egipatskim ministrom inostranih poslova, saopšteno je iz hrvatskog resornog ministarstva.Tomislav Salopek otet je prije dvije sedmice nedaleko od Kaira gdje je radio za francusku kompaniju. On je otet iz službenog vozila na putu do posla.

"Islamska država" objavila je snimak na kome Salopek kleči u pustinji uz maskiranog muškarca sa nožem u ruci i čita sa lista papira da će ga otmičari ubiti u roku od 48 časova ako egipatska Vlada ne oslobodi uhapšene pripadnice ove terorističke organizacije.

Rok koji su dali islamisti za oslobađanje Salopeka istekao je juče.

Egipatske službe bezbjednosti intenzivno tragaju za Salopekom i nakon što je istekao ultimatum, dok egipatski mediji izvještavaju da postoji mogućnost za produžetak 48-časovnog roka.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).