Ulogujte se

Protesti zbog produženja pritvora Oliveru Ivanoviću

Ispred Osnovnog suda u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i sjedišta Euleksa u Prištini danas će biti održan protest zbog produženja pritvora Oliveru Ivanoviću, najavila je Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" /SDP/.


Protestno okupljanje pred sudom u Kosovskoj Mitrovici biće održano u 10.00 časova, ispred sjedišta Euleksa u Prištini u 12.00 časova.

Zamjenik premijera samoproglašenog Kosova Branimir Stojanović najavio je da će pokrenuti inicijativu o zajedničkom stavu i nastupu svih Srba zbog toga što je Ivanović neosnovano pritvoren i zadržan u zatvoru.

Stojanović je rekao novinarima da je došao trenutak da svi Srbi i njihovi predstavnici zauzmu jedinstven stav.

"Odluka o produženju pritvora ima sve manje veze sa pravom. Iako smo se trudili kao političari da ne komentarištemo rad suda očigledno je da se moramo oglasiti i zauzeti jedinstven stav jer neko sa strane vrši pritisak da Ivanović ostane u pritvoru", istakao je Stojanović.

Predsjedniku Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliveru Ivanoviću produžen je pritvor do 6. oktobra.

Oliver Ivanović uhapšen je 27. januara prošle godine i od tada se nalazi u pritvoru pod optužbom za navodne ratne zločine.

Na suđenju Ivanoviću, koje je počelo 18. decembra prošle godine, saslušano je više od trideset svjedoka optužnice od kojih nijedan nije optužio Ivanovića da je počinio bilo koje krivično djelo.

Odluka o produženju pritvora donesena je 6. avgusta.

Poslednja izmjenaponedjeljak, 10 Avgust 2015 10:47

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).