Ulogujte se

Vučić dao punu podršku pritvorenom lideru SDP-a

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić dao je punu podršku predsjedniku Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliveru Ivanoviću koji četvrti dan štrajkuje glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici, izjavila je Ivanovićeva supruga Milena Ivanović Popović nakon razgovora sa premijerom Srbije u Beogradu.


"Razgovarala sam sa premijerom Vučićem. Oliver ima njegovu punu podršku. Očekujem da Euleks promeni odluku i da mu makar odobri kućni pritvor ako već ne dozvoli odbranu sa slobode. Neverovatno je da neko ima ovoliku podršku, a da nije nevin", rekla je Popovićeva, prenose beogradski mediji.

Ona je naglasila da je Vučić obećao pomoć njenom suprugu i dodala da se nada da će neki koraci koji treba da uslijede uroditi plodom.

Prema njenim riječima, zdravstveno stanje njenog supruga je stabilno, a ljekari ga nadziru iz časa u čas.

"Oliver je istrajan u odluci da nastavi štrajk dok njegov zahtev ne bude ispunjen", poručila je Popovićeva.

Lider SDP-a četvrti dan štrajkuje glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici i zahtijeva da mu bude omogućena odbrana sa slobode, a na to se odlučio pošto mu je Euleksovo sudsko vijeće Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici produžilo pritvor do 6. oktobra.

Ivanović je uhapšen 27. januara 2014. godine, a prethodno je već štrajkovao glađu sedam dana u Prištini, zahtijevajući premještanje u zatvor u Kosovskoj Mitrovici, što mu je na kraju i omogućeno.

Više stotina građana Kosovske Mitrovice zatražilo je ranije danas sa protesta ispred kancelarije Euleksa da Ivanoviću odmah bude omogućena odbrana sa slobode, a protest je održan i ispred sjedišta Euleksa u Prištini.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).