Ulogujte se

Veći broj građana daje podršku Oliveru Ivanoviću

Veći broj građana okupio se danas u Beogradu na protestu protiv presude lideru Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliveru Ivanoviću koji je osuđen na devet godina zatvora zbog, kako je navedeno, ratnog zločina na Kosovu i Metohiji iz 1999. godine.


Na Trgu Nikole Pašića ispred Doma sindikata okupili su se prijatelji i porodica Olivera Ivanovića, kao i brojni ljudi koji ga podržavaju, piše "Blic".

Protestu su se priključili i porodice žrtava, ubijenih i kidnapovanih sa Kosova i
Metohije.

Ovaj skup organizovala je grupa građana "Sloboda za Olivera". Okupljeni ističu da nije riječ o političkom skupu, već o izražavanju revolta zbog nepravde počinjene Ivanoviću.

Prema najavi, sa skupa će biti upućen poziv najvišim državnim organima Srbije da stanu u odbranu zakona i nevinih žrtava pravosuđa Euleksa na Kosovu i Metohiji.

Presuda Oliveru Ivanoviću ocijenjena je kao skandalozno "silovanje pravde" i "politička odmazda". Donesena je u četvrtak u Osnovnom sudu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Skup protiv presude Ivanoviću počeo je u 12.44, što simbolično podsjeća na Rezoluciju 12 44 Savjeta bezbjednosti UN, kojom je dozvoljen ulazak misiji svjetske organizacije na Kosovo i Metohiju.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).