Ulogujte se

Srbija- Kazne roditeljima koji ne vakcinišu djecu

Skupština Srbije usvojila je Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti koji predviđa da će roditelji ili staratelji koji ne budu vakcinisali svoju djecu biti kažnjeni novčanom kaznom od 245 do 1.230 evra.


Predviđeno je da taj iznos plate i oni koji u postupku epidemiološkog ispitivanja ne govore istinu i ne daju tačne i potpune podatke značajne za otkrivanje izvora i načina prenošenja zarazne bolesti.

Zakonom o javnom zdravlju, koji je takođe usvojen, predviđeno je osnivanje Nacionalnog savjeta za javno zdravlje.

Tokom današnjeg zasjedanja potvrđeni su i ugovori Srbije i Koreje o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak, ugovor Srbije i Luksemburga o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i imovinu, kao i sporazumi Srbije i Turske o vazdušnom saobraćaju i Srbije i Kazahstana o međunarodnom drumskom saobraćaju.

Potvrđene su i izmjene Evropskog sporazuma o međunarodnom drumskom prevozu opasne robe i sporazum Srbije i Rusije o uzajamnoj zaštiti intelektualne svojine tokom bilateralne vojno-tehničke saradnje.

Usvajanjem 14 zakona i potvrđivanjem niza međunarodnih ugovora poslanici parlamenta Srbije okončali su šestu vanrednu sjednicu u ovoj godini. /

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).