Ulogujte se

Čepurin, Vučić: Presudu Karadžiću ne koristiti protiv RS

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i ruski ambasador Aleksandar Čepurin izrazili su uvjerenje da se presuda, koju je Haški tribunal izrekao prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću ne smije koristiti za dovođenje u pitanje statusa i ovlašćenja Srpske koji proističu iz Dejtonskog sporazuma.
Oni su u razgovoru u Beogradu istakli da se ova presuda ne smije iskoristiti za pokušaje nametanja kolektivne krivice jednom narodu - saopšteno je iz Vlade Srbije.Čepurin je izrazio podršku i solidarnost sa Srbijom i srpskim narodom povodom godišnjice početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije, ali i negodovanje zbog kampanje laži koju predstavnici pojedinih nevladinih organizacija iznose protiv uloge Rusije u oslobodilačkom Drugom svjetskom ratu.

On je zahvalio rukovodstvu Srbije na privrženosti očuvanju ideala antifašističke borbe i istorijske istine.

Na sastanku je istaknuto da su i 17 godina nakon tragičnih događaja vidljive teške posljedice agresije koja je dovela do mnogobrojnih ljudskih žrtava, velike materijalne štete, te drastičnih posljedica po mir i stabilnost u regionu.

Srpski premijer i ruski ambasador su razgovarali i o pitanju vojne neutralnosti Srbije kao značajnom faktoru koji doprinosi jačanju bezbjednosti i stabilnosti na Balkanu, ali i u Evropi.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).