Ulogujte se

Vučić: Očuvati demokratski poredak, mir i stabilnost

Povodom događaja u Turskoj Vlada Srbije održala je sastanak sa premijerom Aleksandrom Vučićem. Održana je i sjednica Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti Srbije. Nakon sastanka Vučić je održao pres konferenciju.

Premijer Srbije je izrazio žaljenje zbog događaja u Turskoj, rekavši da očekuje da će Turska prevazići ovu krizu, te očuvati demokratski poredak, mir i stabilnost. Istakao je da je to je od velikog značaja za Bliski istok, Evropsku uniju, Srbiju i region.

- Uvjereni smo da će turska kao velika i izuzetno značajna zemlja imati snage da se tako ponaša u budućnosti i da volju turskog naroda, turskih građana provede u djelo - rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Premijer Srbije je rekao da očekuje razgovore sa četiri nove kompanije iz Turske koje žele da investiraju u Srbiju.

Govoreći o migrantskoj krizi Vučić je rekao da Srbija neće biti "parking za migrante".

- Vlada Srbije formiraće zajedničke timove policije i Vojske Srbije koji će zaštiti granice Srbije od ilegalnog ulaska migranata, ali i od ilegalnog i kriminalnog ponašanja naših i tuđih krijumčara - rekao je premijer Srbije.

On je rekao da je na sjednici Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti odlučeno da se na osnovu Zakona o odbrani formiraju zajedničke snage policije i vojske i da je za to potrebna saglasnost predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, koju je on i usmeno dao.

- Republika Srbija svim političkim sredstvima čuvaće regionalnu stabilnost. U svakom momentu smo spremni da zaštitimo granice Srbije i interese naše zemlje - rekao je Vučić govoreći o situaciji u regionu.

On je pozvao građane Srbije da očuvaju mir i stabilnost.

- Nećemo dozvoliti nijedan napad na građane Srbije muslimanske vjeroispovesti, niti propagiranje mržnje i nasilje prema građanima muslimanske vjeroispovijesti - istakao je Vučić.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da ono što se dešava u Turskoj ima dalekosežne posljedice na sve ono što se dešava u Srbiji.

- Situacija je ozbiljna, zahtijeva odlučnost i odgovorne mjere i jasno je da su brojne strane službe uplele svoje prste u dešavanja u Turskoj - ističe Stefanović.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).