Ulogujte se

Vučić i Mogerini: Potrebni bolji rezultati u dijalogu Beograda i Prištine

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Briselu sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini o napretku Srbije na putu evrointegracija, dijalogu u okviru normalizacije odnosa Beograda i Prištine i ekonomskom jačanju Zapadnog Balkana. Vučić je poslije susreta sa Federikom Mogerini rekao da su potrebni bolji rezultati u dijalogu Beograda i Prištine.

On je istakao da je sa Mogerinijevom razgovarao o poglavlju 35, odnosno nastavku dijaloga sa Prištinom, na koji način je to formatizovano, ali i da se suštinski donese bolji rezultat koji bi značio stabilnost tog dijela Balkana.

"Ali, da ne budu u teškoj situaciji ni Beograd, ni Priština, jer nam je najmanje potrebno da imamo bilo kakve nove sukobe, političke ili bilo koje druge svađe", rekao je Vučić.

On je dodao da se razgovor odnosio i na to kako dodatno ekonomski ojačati region dovođenjem stranih investicija i da se podstakne još više investitora da dolaze, prenijeli su beogradski mediji.

"Rast je nešto što najbolje leči sve političke rane i probleme. Bolji životni standard ljudi je od najvećeg interesa", rekao je Vučić.

On je dodao da je bilo riječi i o evropskom putu Srbije i bilateralnim odnosima sa EU i da očekuje naporan rad i u avgustu konkretne rezultate.

"Zahvalio sam visokoj predstavnici EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Federiki Mogerini na ličnoj podršci našem EU putu", istakao je Vučić.

On je na svom tviter nalogu naveo da je tokom sastanka bilo riječi i o nastavku dijaloga sa Prištinom, kao i o ekonomskom jačanju regiona Zapadnog Balkana.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).