Ulogujte se

Vulin: Kovač u sukobu sa zdravim razumom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je ministar spoljnih poslova Hrvatske Miro Kovač, učestvovanjem u rehabilitaciji ustaštva i pravdanjem zločina nad Srbima, "ušao u borbu sa zdravim razumom" i da tu borbu ne može nikako da dobije.

"Gospodin Kovač veoma često ulazi u diplomatske sukobe sa Srbijom i uvijek ih gubi, ali učestvovanjem u rehabilitaciji ustaštva i pravdanjem zločina nad Srbima, ušao je u borbu sa zdravim razumom i tu borbu ne može nikako da dobije", rekao je Vulin.

Kako je istakao, da je Kovač provodio više vremena sa svjetskim državnicima, umio bi da napravi razliku između "dostojanstvene, mirne komemoracije u Busijama i ustaškog divljanja u Kninu".

"U Busijama ste mogli da čujete ljude koji su podjelili svoju životnu sudbinu, koji su podjelili svoj bol sa čitavim svijetom, a u Kninu ste mogli da čujete Tompsona, ustaške pjesme, fašističke pozdrave, divljanje", rekao je Vulin.

On ističe da je predsjednik srpske vlade Aleksandar Vučić u Busijama podijelio svoj bol, rekao sa čime se Srbija ne miri i da Oluje više nikada neće biti, ali je isto tako, kako je rekao, pozvao na suživot, na mir, na praštanje.

"Koliko će nam još vremena biti potrebno, da sa hrvatske strane izraste politički lider, koji će imati hrabrosti tako nešto da kaže", rekao je Vulin.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).