Ulogujte se

RTCG: Državljanima Srbije određen pritvor

Za svih 20 srpskih državljana koji su uhapšeni u Crnoj Gori na dan održavanja parlamentarnih izbora, zbog sumnje da su učestvovali u stvaranju kriminalne i terorističke organizacije, određen je pritvor do 72 sata, prenosi RTCG.

Crnogorska televizija podsjeća "da su srpski državljani juče saslušavani u Specijalnom tužilaštvu do dva sata jutros", dodajući da je "osumnjičeni vođa grupe, bivši šef srpske Žandermerije, Bratislav Dikić, saslušavan do 23 sata i 30 minuta".

Iz Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore juče je saopšteno da za 20 uhapšenih državljana Srbije postoji sumnja da su izvršili krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom terorizma.

"Osnovano se sumnja da je početkom oktobra u Srbiji i Crnoj Gori formirana kriminalna organizacija, s ciljem uticaja na zakonodavnu i izvršnu vlast u Crnoj Gori. Sumnja se da je plan ove organizacije bio da u vrijeme proglašenja rezultata na parlamentarnim izborima, uz upotrebu oružja, napadnu okupljene građane ispred Skupštine Crne Gore i službenike Uprave policije, a da potom zauzmu prostorije Skupštine, s namjerom da proglase izbornu pobjedu određenih političkih partija", saopštili su u nedjelju iz crnogorskog Tužilaštva.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).