Ulogujte se

Srbija - DSS - Albanskom premijeru trebalo otkazati gostoprimstvo

Demokratska stranka Srbije /DSS/ ocijenila je da je jedini odgovor Srbije albanskom premijeru Ediju Rami na njegov otvoren neprijateljski gest morao da bude otkazivanje daljeg gostoprimstva i prekid posjete.

"Ovako je, snishodljivošću srpske vlasti prema Briselu i Vašingtonu, koji su insistirali na održavanju ove sramne posete, Srbija još jednom ponižena i tu nikakva kvazipatriotska retorika predsednika Vlade Srbije ne može da pomogne", saopštila je predsjednik DSS-a Sanda Rašković Ivić. 

Ivićeva ocjenjuje da je posjeta Rame Srbiji višestruko skandalozna, posebno što se dogodila u trenutku kada bi je svaka država domaćin, koja drži do sebe, odgodila na neodređeno vrijeme. 

Ona navodi da je posjeta skandalozna i zbog diplomatskog incidenta i brutalne provokacije od gosta koja se dogodila na konferenciji za novinare, ali najviše zbog "neadekvatnog odgovora predsjednika Vlade i činjenice da je bezobzirnom provokatoru Ediju Rami dozvoljeno da posjetu Srbiji nesmetano nastavi posjetom Preševu". 

"Nije premijer Albanije, jer i ne može, ponizio Srbiju, već je to učinio predsednik srpske Vlade. Niko spolja, a ponajmanje Edi Rama, ne može da ponizi Srbiju. Mogu, kao što to i čine, da je vređaju i da je ucenjuju, ali da je ponize mogu samo oni koji Srbiju predstavljaju, a na ucene pristaju i na uvrede neprimereno odgovaraju", ocijenila je Ivićeva. 

Rama je juče na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem zatražio da Srbija prizna realnost nezavisnog Kosova, na šta je Vučić odgovorio da nije očekivao takvu provokaciju i da ne dozvoljava da Srbiju bilo ko ponižava u Beogradu. 

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).