Ulogujte se

Dačić uvjeren da će Tramp posjetiti Srbiju

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je uvjeren da će novi američki predsjednik Donald Tramp posjetiti Srbiju.

"Siguran sam da hoće", rekao je Dačić za "Blic", odgovarajući na pitanje da li bi Tramp, čiji je izbor Srbija dočekala sa simpatijama, mogao da bude prvi predsjednik SAD koji će poslije 30 godina posjetiti Srbiju.

List podsjeća da se Dačić u vrijeme kada je bio premijer Srbije sastao sa Trampom prije tri godine u Njujorku tokom sjednice Savjeta bezbjednosti UN i sa njim razgovarao o investiranju u Srbiju.

"Pozvao sam ga da investira u Srbiju. On je vrlo brzo poslao svoju ekipu da ispitaju lokacije za izgradnju hotela, ali tada nijedna nije bila spremna. Šteta što nije napravio hotel u Beogradu, jer to bi nam sada bila velika prednost", rekao je Dačić.

Sastanak Trampa i Dačića trajao je tada oko sat vremena, a Dačić je naveo da je Tramp ostavio veoma pozitivan utisak na njega.

Ukoliko bi Donald Tramp posjetio Srbiju, bio bi tek četvrti predsjednik SAD koji je bio u Beogradu.

Prvi je to učinio Ričard Nikson, 30. septembra 1970. godine, a njega je na aerodromu u Beogradu dočekao predsjednik SFRJ Josip Broz Tito i njegova supruga Jovanka Broz.

Poslije Niksona, Beograd je posjetio i Džerald Ford, a zatim 1980. godine i Džimi Karter, koga je Tito ugostio i na Brionima.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).