Ulogujte se

Vojska i policija Srbije kupiju devet helikoptera

Ministarstva odbrane i unutrašnjih poslova zaključili su ugovor za kompanijom Erbas helikopters o nabavci devet helikoptera H-145M za potrebe Vojske Srbije i MUP-a, saopšteno je danas.

"Kroz ovu nabavku Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana Vojske Srbije i helikopterska jedinica MUP Srbije opremaju se posljednjom generacijom helikoptera za izvršavanje najzahtevnijih misija (transport, traganje i spasavanje, borbene misije, medicinska evakuacija, nadzor i osmatranje, itd.)", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ugovor predviđa nabavku devet helikoptera sa paketom rezervnih dijelova, alata i dokumentacije, ali i transfer tehnologije za održavanje tih letjelica.

Takođe je dogovorena i oprema, obuka i sertifikacija Vazduhoplovnog zavoda "Moma Stanojlović" u Batajnici kao centra za održavanje helikoptera "Gazela", kao i uključivanje Zavoda u remontnu mrežu kompanije "Erbas helikopter ".

Ugovorena je i podrška srpskim kompanijama i naučno-istraživačkim institucijama u cilju pribavljanja relevantnih kvalifikacija i sertifikacija, uz traženje mogućnosti za angažovanje srpskih industrijskih kapaciteta i nabavku njihovih dobara i usluga.

U saopštenju nije navedena vrijednost ugovora.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).