Ulogujte se

Srbija: Sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić sazvao je za danas sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost zbog zahtjeva parlamenta samoproglašenog Kosova da se prekine dijalog u Briselu. Sjednica će biti održana u 13.00 časova u zgradi predsjednika Srbije, najavljeno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Ranije je iz kabineta predsjednika Srbije saopšteno da se sjednica zakazuje zbog očigledne riješenosti privremene prištinske administracije da se protivpravno, uprkos protivljenju međunarodne zajednice, nastavi sa formiranjem takozvane vojske Kosova, čime se namjerno urušavaju mir i stabilnost u regionu.

Tada je navedeno da je cilj politike predsjednika i Vlade Srbije u proteklih pet godina bio da osigura mir i stabilnost, kao osnovne preduslove daljeg napretka i razvoja zemlje.

Prema ranijem saopštenju, predsjednik Srbije donio je odluku da sazove sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost da bi se u novonastalim okolnostima razmotrile sve opcije, te da se na najbolji mogući način sačuvaju ove vrijednosti.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).