Ulogujte se

Pupovac: Biše od dvije trećine poslanika protiv novih izbora

Poslanik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac izjavio je da je više od dvije trećine poslanika protiv raspisivanja novih vanrednih parlamentarni izbora u Hrvatskoj.

Pupovac je nakon konsultacija kod hrvatskog predsjednika Kolinde Grabar Kitarović rekao da je centralno pitanje kako očuvati stabilnost Vlade, političkog sistema i ekonomsku stabilnost zemlje.

On je naveo da su poslanici SDSS-a prethodnih dana razgovarali sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, ali da im ništa nije nuđeno, javili su hrvatski mediji.

"Plenković i ja radimo na istom poslu da Hrvatska ima stabilnu Vladu", rekao je Pupovac novinarima u Zagrebu i dodao da se grade elementi za to.

On kaže da je sada bitno da koncern "Agrokor" ne kolabira i ne povuče druge kompanije, kao i da investitori ne odustanu od Hrvatske.

Nezavisni poslanik Željko Glasnović rekao je da je ovo složena situacija, te da je on kolateralna žrtva za prijevremene izbore.

"Situacija je gora nego `92. Vi ovdje izgledate kao streljački vod. Vi ste svi odgovorni što smo dobili državu koju ja zove Kroslavija", rekao je Glasnović novinarima nakon konsultacija.

Poslanik stranke SNAGA Goran Aleksić smatra da je Hrvatskoj potrebna vlada nacionalnog jedinstva, koja bi bila sastavljena od HDZ-a i SDP-a.

"Formiranje vlasti sa pojedincima koji dolaze iz manjih stranaka stvoriće novu krizu za nekoliko mjeseci", rekao je Aleksić i dodao da ne podržava prekompoziciju Vlade.

Poslanik Reformista Darinko Dumbović rekao je da hrvatskom predsjedniku nisu prihvatljivi novi izbori, te da ona podržava formiranje buduće Vlade.

Kitarovićeva je započela danas razgovore sa čelnicima političkih stranaka i ostalim poslanicima Hrvatskog sabora zbog političke krize u Hrvatskoj nastale nakon izlaska Mosta iz vladajuće koalicije.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).