Ulogujte se

Dačić demantovao da Njemačka dolazi sa rješenjem za Kosovo

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić demantovao je navode da u Srbiju dolazi njemačka delegacija sa prijedlogom pravno-obavezujućeg sporazuma o Kosovu i Meothiji. Dačič je demantovao ne samo dolazak njemačke delegacije koju je navodno trebalo da predvodi ili ministar ili državni sekretar ministarstva spoljnih poslova već i nezvanične navode o njihovom prijedlogu da Kosovo dobije status posmatrača u UN, kao u slučaju Palestine.

Predsjednik Foruma za etničke odnose, Dušan Janjić izjavio je juče da će njemačka delegacija, koja danas dolazi u Beograd, donijeti koncept pravno obavezujućeg sporazuma, koji bi srpski i kosovski zvaničnici trebalo da potpišu do kraja godine, ali je kasnije pojasnio da nije riječ o konceptu sporazuma već o ključnim tačkama njemačke politike za zapadni Balkan.

Vučić: Zajednica srpskih opština – mrtvo slovo na papiru

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbiji ne piše dobro ako ne dođe do rješenja pitanja Kosova i Metohije. Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će donositi racionalne, a ne emocionalne odluke, ali da će konačno svoju riječ dati građani Srbije.

Cerar podnio ostavku

Slovenački premijer Miro Cerar odlučio je da podnese ostavku na tu funkciju, javlja "Rojters".

Drecun: Amerika će nastaviti sa jednostranim pristupom

Visoki američki zvaničnik Ves Mičel došao je da pošalje poruku da će problem Kosmeta biti tretiran u okviru njihovog geopolitičkog sučeljavanja sa Rusijom i da će se nastaviti sa jednostranim pristupom kosovskom problemu, izjavio je predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

Obilježeno 15 godina od ubistva Đinđića

Petnaest godina od ubistva premijera Srbije i lidera Demokratske stranke Zorana Đinđića danas je obilježeno polaganjem vijenaca i cvijeća na njegov grob i mjesto gdje je ubijen u dvorištu zgrade Vlade Srbije. Članovi Đinđićeve porodice, predstavnici DS-a i građani položili su cvijeće i vijence na grob ubijenog premijera u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Subscribe to this RSS feed