Ulogujte se

"Krivična prijava Crnogorskog pokreta- lov na ljude koji govore istinu"

Istoričari Čedomir Antić i Aleksandar Raković iz Beograda smatraju da to što je Crnogorski pokret podnio krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv njih dvojice i protojereja SPC Momčila Krivokapića iz Kotora, zbog navodnih krivičnih djela protiv ustavnoga uređenja i bezbjednosti Crne Gore i izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, smatraju kao zakašnjeli korak državnog terora režima Mila Đukanovića i Duška Markovića koji sve više liči na NDH u povoju.

Vučić: Sačuvali smo obraz Srbije, ponosan sam na našu borbu

 

Ponosan sam što je Srbija, bez mnogo novca i moći uspjela da se izbori protiv najmoćnijih sila svijeta i pokaže koliko je vrijedno čuvati svoju slobodu, integritet i nezavisnost, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom neuspjeha Kosova da stupi u članstvo Interpola.

Udovičiću uručena medalja i povelja Putina

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin uručio je ministru sporta i omladine Vanji Udovičiću medalju i povelju kojom ga je ruski predsjednik Vladimir Putin odlikovao za doprinos u organizaciji 19. Svjetskog festivala omladine i studenata koji je održan prošle godine u Sočiju.

Brnabić: Priština diskriminiše sve što je srpsko

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je u Beču da Priština taksama suprotnim CEFTA sporazumu diskriminiše sve što je srpsko, ali da se nada da će se u budućnosti moći implementirati ovaj sporazum, što će omogućiti nastavak razgovora o onome što zemlje regiona mogu zajedno da postignu.

Dačić: Zagreb ohrabruje rehabilitaciju ustaštva

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se vladajuća elita u Zagrebu uporno trudi da rehabilituje ustaštvo, na šta ukazuje i izložba u Hrvatskom saboru na kojoj su zastupljeni ustaški simboli.

Stefanović: Spriječiti egzodus Srba sa Kosmeta

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je, nakon sjednice Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti u čijem je fokusu bilo Kosovo i Metohija, da su sve službe bezbjednosti dobile zadatke šta treba da rade, a da je suština da bude spriječen egzodus Srba sa Kosmeta.

Marković: Hrvati sami sebe brukaju

Istoričar Predrag Marković rekao je da ne očekuje reagovanje u Hrvatskoj zbog izložbe u Hrvatskom saboru povodom "Dana sjećanja" sa slikom na kojoj je ustaški pozdrav "Za dom spremni!", te naglasio da ni Beograd ne treba da reaguje.

Vulin: Vojska spremna da izvrši svako naređenje!

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je da je Srbija miroljubiva zemlja, ali da će njena vojska, koja postoji da bi sačuvala mir i stabilnost, izvršiti svako naređenje vrhovnog komandanta - predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Subscribe to this RSS feed