Ulogujte se

Vučić: Hotijeva ideja o razmjeni teritorija apsurdna

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da nema govora o razmjeni teritorija na način kako to predlaže savjetnik predsjednika samoproglašenog Kosova Redžep Hoti, koji traži Rašku oblast i jug Srbije za sjever Kosmeta i ocijenio da je ta ideja apsurdna.

Demonstranti pokušali nasilno ući u Sobranje

Više civila i policajaca povrijeđeno je na protestu ispred zgrade Sobranja u Skoplju nakon potpisivanja sporazuma sa Grčkom o konačnom rješenju spora o imenu, kojim bivša jugoslovenska republika postaje Republika Sjeverna Makedonija.

Cilj lažnih vijesti destabilizacija Srbije zbog Kosova

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da lažne vijesti koje dolaze u proteklih nekoliko sedmica imaju za cilj destabilizaciju Srbije kako bi se što prije došlo do rješenja za Kosovo i Metohiju, ali da pritisci i ucjene neće ubrazati dogovor Beograda i Prištine.

Dačić: Nerealna promjena formata dijaloga sa Prištinom

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da u ovom trenutku nije realno da bude promijenjen format dijaloga Beograda i Prištine tako što bi se priključila još jedna strana, te poručio da bi, ako bi se to ipak dogodilo, Srbija zatražila nekoga ko bi zastupao njene interese.

Rusija štit za Rezoluciju 1244

Iako je godinama potkopavana sa više strana i uprkos neprekidnim pokušajima da se dodatno razvodni, Rezolucija 1244 Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija i dalje je važeći dokument, koji, ako se bude pitala Rusija, mora biti pravni osnov za dogovor pri rješavanju kosovskog problema.

Počinju istrage o nestalim bebama

Mješovita komisija za istragu o nestalim bebama, koju čine predstavnici državnih institucija i roditelji koji sumnjaju da su im djeca nestala iz porodilišta, danas počinje sa radom, izjavio je član Komisije Radiša Pavlović.

Subscribe to this RSS feed