Ulogujte se

Kurc: Razgovarati o migrantima sa Egiptom

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc pozvao je danas EU da pokrene razgovore sa Egiptom kako bi ta zemlja pomogla u zaustavljanju priliva migranata u Evropu iz Afrike.

  • 0

Kim i Mun postigli niz sporazuma za denuklearizaciju

Lideri Јužne i Sjeverne Koreje Mun Džae In i Kim Džong Un postigli su drugog dana razgovora u Pjongjangu niz sporazuma uključujući obećanje Kima da će trajno zatvoriti glavni nuklearni kompleks Sjevera – ako SAD preduzmu odgovarajuće mjere, kao i da će prihvatiti međunarodne inspektore koji će nadzirati zatvaranje ključne lokacije za raketna testiranja.

  • 0

Sumnja na novo trovanje u Solzberiju

Britanska policija blokirala je sinoć prilaz restoranu u Solzberiju pošto je dobila poziv da je muškarcu i ženi pozlilo pošto su tu jeli, javio je "Rojters", podsjetivši da su u tom engleskom gradu u martu otrovani dvostruki ruski agent Sergej Skripalj i njegova ćerka.

  • 0

Pet osoba poginulo u uraganu Florens

Američke meteorološke službe upozoravaju na rizik od velikih poplava u dijelovima saveznih država Sjeverna Karolina, Јužna Karolina i Virdžinija zbog uragana Florens koji je odnio pet ljudskih života.

  • 0

Putin: Rusija će nastaviti da jača oružane snage

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da će Rusija nastaviti da jača svoje oružane snage kako bi mogle da brane suverenitet zemlje i podrže saveznike.

"Naša je dužnost prema domovini da budemo spremni da branimo svoj suverenitet, bezbjednost i nacionalne interese i, ako je potrebno, podržimo svoje saveznike", rekao je Putin prilikom obilaska vojnika na poligonu Cugol u okviru vojnih manevara "Istok 2018".

On je dodao da će Rusija nastaviti da jača svoje oružane snage, da ih oprema najmodernijim oružjem i tehnologijama i da razvija međunarodnu vojnu saradnju.

Putin je rekao da je Rusija miroljubiva zemlja koja nema i ne može da ima planove za agresiju.

"Naša spoljna politika usmjerena je ka konstruktivnoj saradnji sa svim zemljama koje su zainteresovane za to", rekao je on, dodajući da upravo zbog toga manevre prati 87 posmatrača iz 59 zemalja, kojima je on poželio dobrodošlicu, prenio je TASS.

  • 0

U napadu nožem u Parizu sedam ranjenih

Napadač naoružan nožem i gvozdenom šipkom ranio je u nedjelju uveče u Parizu sedam osoba, od kojih četiri teško, saopštilo je parisko tužilaštvo.

  • 0
Subscribe to this RSS feed