Ulogujte se

Dvije hiljade studenata na skupu podrške referendumu

Oko dvije hiljade studenata okupilo se danas ispred i unutar jednog glavnih univerziteta u Barseloni, pozivajući na okončanje oštrih mjera protiv referenduma o otcjepljenju Katalonije.

Studenti nose zastave i transparente s porukama u prilog nezavisnosti i glasanju koje je u Kataloniji zakazano za 1. oktobar, prenosi AP.

Okupljeni studenti uzvikuju slogane u znak podrške više od 10 zvaničnika koji su pod istragom u vezi sa referendumom. Stotine studenata ušle su u glavnu zgradu Univerziteta u Barseloni i zauzele glavni hol u blizini prostorija dekanata. Predstavnici Saveza studenta pozvali su demonstrante da ostanu tu i tokom vikenda kako bi iskazali podršku referendumu. Ranije danas, Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije saopštilo je da šalje još pripadnika državne policije u Kataloniju kako bi održali red i osigurali da zabranjeni referendum o nezavisnosti 1. oktobra ne bude održan, prenio je Rojters.

Navodi se da špansko ministarstvo nije otkrilo o kolikom broju policajaca upućenih u Kataloniju se radi, ali španski mediji tvrde da je između 3.000 i 4.000 njih već stiglo ili je na putu ka tom regionu.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).