Ulogujte se

Vulin: Nastup američkog zvaničnika najava većih pritisaka

Nastup američkog zvaničnika Hojta Jia najava je još većih pritisaka na nezavisnu politiku i poziciju vojne neutralnosti Beograda, ocijenio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin. Povodom poruka Hojta Jia, koji je "izrazio zabrinutost zbog percepcije da je Srbija jednom nogom na putu ka EU, a drugom na putu ka savezu sa Rusijom", Vulin je rekao da čvrsto vjeruje da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić neće dozvoliti da drugi odlučuju o Srbiji.

"Nisam razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, ali čvrsto verujem da dok on donosi odluke možemo biti sigurni da će se Srbija ponašati odgovorno i odlučno i da neće dozvoliti da drugi odlučuju o njoj", rekao je Vulin za "Večernje novosti".

Na pitanje kako ocjenjuje reakciju potpredsjednika Vlade Zorane Mihajlović na zahtjeve Jia i njenu opasku "da niko od nas ne može dobiti blagoslov, ako nas sklanja sa evropskog puta", Vulin je rekao da Mihajlovićeva "na sreću" ne odlučuje o Srbiji.

"Da o Srbiji odlučuju predstavnici bivšeg režima, nisam siguran da se kao 2008. godine ne bismo preko noći, a bez otpora, našli u nekoj drugačijoj državi. Voljom naroda i na sreću Srbije, oni ne odlučuju, baš kao što ne odlučuju ni neki članovi sadašnje vlasti poput Zorane Mihajlović", zaključio je Vulin.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).