Ulogujte se

Lavrov: Mala razlika između Obame i Trampa

Postupci tima američkog predsjednika Donalda Trampa slični su politici njegovog prethodnika Baraka Obame, rekao je šef ruski ministar spoljih poslova Sergej Lavrov.

"Nažalost, mnogi postupci Trampovog tima su previše po inerciji i malo se razlikuju od političke linije Obame", rekao je Lavrov za italijanski "Libero".

On je dodao da je Rusija spremna da nastavi saradnju sa EU s ciljem rješavanja pitanja migracije i jačanja borbe protiv terorizma.

"Želimo da što prije da nastavimo saradnju u okviru dijaloga Rusija-EU o migracijama", rekao je Lavrov, dodajući da je Moskva spremna na jačanje saradnje sa Briselom u borbi protiv terorizma.

Lavrov je istakao da Moskva očekuje da "EU prekine da igra na melodiju manjine koja mrzi Rusiju".

"Nadamo se da će agencije EU smoći snage da prekinu da oblikuju svoju politiku prema Rusiju na osnovu najnižeg zajedničkog imenitelja i da će prekinuti da igraju na muziku male, ali veoma agresivne grupe onih koji mrze Rusiju unutar EU", rekao je on.

Govoreći o mogućem ukidanju sankcija Rusiji, Lavrov je istakao da to pitanje treba uputiti Briselu.

"Sankcije nanose štetu ruskoj saradnji sa EU i njenim članicama. Postalo je očigledno da se sankcije koje su uvele birokrate iz Brisela, po naredbi Vašingtona, sada vraćaju kao bumerang i zadaju udarac proizvođačima u Evropi. Oni su u isto vrijeme izgubili mjesto na ruskom tržištu i nastavljaju da trpe značajne gubitke", rekao je on.

On kaže da je, što se tiče Amerike, trgovinska razmjena između dvije zemlje je beznačajna tako da Vašington nije osjetio sankcije. "Što znači da SAD svoje antiruske ciljeve postižu nauštrb Evrope i EU je ta koja obavlja sve umjesto njih", rekao je on.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).