Ulogujte se

Britanski brodovi pratili ruske tokom Božića

Ministarstvo odbrane Velike Britanije saopštilo je da su britanski brodovi pratili ruske brodove, koji su tokom Božića prolazili blizu teritorije Velike Britanije.

Aktivnost ruske Ratne mornarice porasla je za vrijeme praznika, navodi britansko Ministarstvo odbrane.

Fregata "HMS Sent Albans" krenula je 23. decembra u pratnju ruskog ratnog broda "Admiral Gorškov" dok je on plovio Sjevernim morem.

Rojters prenosi da je britanska Kraljevska ratna mornarica pratila ruski brod tokom Božića.

Ministar odbrane Velike Britanije Gavin Vilijamson poručio je u saopštenju nakon ovog incidenta da "neće oklijevati u odbrani britanskih voda ili tolerisati bilo kakav oblik agresije".

Britansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je još jedan brod "HMS Tajn" pozvan da prati ruski brod za prikupljanje obavještajnih podataka kroz Sjeverno more i Lamanš na Božić, a da je helikopter zatim poslat da prati druga dva ruska broda.

Rojters navodi da su odnosi između Britanije i Rusije zahladnili, a britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson je prošle nedjelje prilikom posjete Rusiji izjavio da postoji "obilje dokaza" da se Moskva mješala u strane izbore.

Njegov ruski kolega Sergej Lavrov rekao je da ne postoji dokaz koji potvrđuje tu tvrdnju.

Kako piše britanska agencija, dok Džonson navodi da želi da normalizuje odnose sa Rusijom, zvanična Moskva krivi London za loše stanje u odnosima između te dvije države.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).