Ulogujte se

Kina-Rusija: U 2018. godini na istoj strani, samo još bliže

Ministar inostranih poslova Kine Van Јi u novogodišnjoj čestitki upućenoj šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu izrazio je spremnost Pekinga da jača stratešku saradnju sa Moskvom, saopšteno je iz spoljnopolitičkog resora Kine.

Van je istakao da je kineska strana u 2018. godini spremna da zajedničkim naporima sa Rusijom svestrano realizuje konsenzus koji su postigli rukovodioci dvije države - da neprekidno produbljuje stratešku saradnju u međunarodnoj areni, te da preduzima napore za izgradnju nove forme međunarodnih odnosa zasnovanih na uzajamnom poštovanju, pravednosti i uzajamno korisnoj saradnji.

Kineski ministar je naveo da su, zahvaljujući ličnoj ulozi predsjednika Kine Si Đinpinga i predsjednika Rusije Vladimira Putina, prošle godine bili postignuti novi rezultati u razvoju rusko-kineskih odnosa svestrane strateške saradnje i partnerstva, prenosi "Sputnjik".

"Strane neprekidno povećavaju uzajamno povjerenje, povećavaju nivo pragmatične saradnje, održavaju tijesnu saradnju u najvažnijim međunarodnim pitanjima", naglasio je Van.

On je dodao da Rusija i Iran daju važan doprinos miru i bezbjednosti, kao i da imaju stabilan razvoj.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).