Ulogujte se

Kabul- U napadu na Hitnu pomoć 63 žrtave, 150 ranjeno

Najmanje 63 osobe su poginule, a 150 je ranjeno je u eksploziji bombe u vozilu Hitne pomoći u Kabulu, saopštile su avganistanske vlasti.

Posljednji bilans iznosi 63 žrtve i 151 ranjena osoba. Bilans se i dalje mijenja jer su neki povređeni u kritičnom stanju, izjavio je portparol avganistanske vlade.

Ministarstvo zdravlja navelo je da se strahuje da će broj žrtvava biti veći. U prvim izvještajima su se pominjali samo povrijeđeni, ali je ubrzo broj žrtava počeo drastično da se povećava.

Eksplozija se dogodila u kabulskoj četvrti gdje se nalaze kancelarije Evropske unije i sjedište avganistanskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Italijanska nevladiina organizacija Imerdžensi navela je da je "pitanju masakr", javila je agencija AFP.

Odgovornost za ovaj samoubilački napad automobilom-bombom preuzeli su talibani, nedjelju dana nako što su izveli napad i na hotel "Interkontinental" u Kabulu pri čemu je ubijeno više od 20 osoba.

Nivo upozorenja na napade je na maksimalnom nivou u Kabulu, posebno u diplomatskoj četvrti gdje se nalaze ambasade i sjedišta stranih institucija.

Poslanik Mirvais Јasini, koji se nalazio u blizini kada je odjeknula eksplozija, rekao je da se vozilo Hitne pomoći približilo kontrolnom punktu, u blizini kancelarije Visokog savjeta za mir i mnogobrojnih stranih ambasada, i da je potom eksplodiralo.

On je dodao da je veliki broj ljudi ostao da leži na zemlji.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).