Ulogujte se

Sastanak predsjednika SAD i vođe Sjeverne Koreje 12. juna u Singapuru

Sastanak američkog predsjednika Donalda Trampa i sjevernokorejskog vođe Kim Džong Una zakazan je za 12. jun, u 9.00 ujutro u Singapuru po lokalnom vremenu, saopštila je sinoć Bijela kuća.

Portparolka Bijele kuće Sara Sanders rekla je da se nastavlja s planiranjem istorijskog samita u Singapuru i dodala da će se pregovarači SAD i Sjeverne Koreje sastati u demilitarizovanoj zoni na Korejskom poluostrvu radi pripreme.

Tramp je rekao da je cilj samita denuklearizacija Korejskog poluostrva.

Detaljna agenda samita biće naknadno saopštena.

Sadržaj pisma vodđ Sjeverne Koreje namijenjeno Trampu, a koje je predao visoki sjevernokorejski zvaničnik Kim Јong Čol tokom boravka u SAD, Sandersova nije željela da komentariše, rekavši samo da je "interesantno".

Tramp je usredsređen na postizanje nuklearnog dogovora s Kim Džong Unom, a njegovi partneri i saradnici zabrinuti su da neće posvetiti dovoljno pažnje kršenju ljudskih prava i regionalnim bezbjednosnim pitanjima, navodi agencija AP.

AP dodaje da fokus na nuklearno oružje može dovesti do toga da Tramp zanemari niz problemaričnih mjera sjevernokorejskog režima dok Kim Džong Unu obećava "zaštitu" u zamjenu za odustajanje od nuklearnog programa koji bi mogao da predstavlja direktnu prijetnju SAD.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).