Ulogujte se

Rusija raskida diplomatske odnose sa Ukrajinom?

Moskva razmatra opcije odgovora na pokušaj ukrajinske obaveštajne službe da organizuje diverzije na Krimu, a među mogućnostima je i raskid diplomatskih odnosa između dvije zemlje, piše danas list "Izvestija", pozivajući se na izvor u ruskim spoljnopolitičkim krugovima.

"Izvestija" piše da bi Moskva mogla zatvoriti rusku ambasadu u Kijevu i vratiti sve diplomate, prenio je Sputnjik.

"Jedna od mogućih opcija oštrog odgovora mogao bi biti raskid diplomatskih odnosa. U Moskvi razmatraju ovu opciju. Ipak, posljednju riječ će dati šef države koji će donijeti odluku na osnovu sakupljenih podataka", navodi izvor lista.

"Što se tiče raskida diplomatskih odnosa - to je prerogativ šefa države. Međutim, Moskva mora da revidira odnose sa Kijevom uzimajući u obzir posljednje događaje", kazao je za ruski list zamjenik šefa međunarodnog komiteta Savjeta federacije Vladimir Džabarov.

Ukrajinske vlasti još uvijek nisu prihvatile kandidaturu za novog ambasadora, a interese Moskve u zemlji predstavlja privremeni povjerenik Sergej Toropov.

Federalna služba bezbjednosti Rusije saopštila je juče da je za vikend spriječila terorističke napade na Krimu, koje je pripremalo Ministarstvo odbrane Ukrajine.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).